La primera màquina d’escriure

Sabíeu que la primera màquina d’escriure del despatx d’Agustí Mestre el 1921 estava fabricada als Estats Units?

Fabricada per Underwood Elliot Fisher Company, a Connecticut, al seu moment va ser considerada la primera màquina d’escriure d’èxit. Avui, després de 100 anys, encara funciona i forma part de l’arxiu històric Agustí Mestre.

Una altra màquina d’escriure interessant és l’Olivetti ICO que varen utilitzar els viatjants d’Agustí Mestre als anys 30, en els seus viatges comercials per mitja Espanya. També va ser utilitzada pels reporters de guerra donada la seva facilitat de transport incorporada dins un maletí.
Fabricada per l’empresa italiana Olivetti fundada el 1908 per Camilo Olivetti.
L’any 1932 surt al mercat el model MP1 més conegut per ICO (Ingegnere Camilo Olivetti), va ser una de les primeres màquines portàtils de la història. Arxiu Agustí Mestre.

Com comenta Josep Vallverdú a l’article publicat al diari Segre el 8 de juny de 2021: …davant les imprevisibles petites rebel·lies de l’ordinador i les seves mil travetes en forma d’estúpides avaries, hem enyorat la simplicitat del maneig de la màquina d’escriure, el seu martelleig agut, la mica de borrissol entorn de les lletres… podríem instaurar un Dia Mundial de la Màquina d’Escriure, o potser existeix, ja?